top of page

#2 Carti libris.ro


Intr-una din zilele cu promotii de - 50% reducere pe site-ul libris.ro, am achizitionat cele trei carti: Istoria duelului, Mica Enciclopedie Hygge si Aventurile lui Sherlock Holmes:Liga Roscatilor, si pentru ca am depasit suma de 30 lei, am avut livrarea gratuita :)

Am sa incep cu Mica Enciclopedie Hygge (despre care toata lumea vorbeste) scrisa de Meik Wiking, CEO-ul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga.

Meik Wiking si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

Pentru Hygge exista tot felul de definitii, de la "arta de a crea intimitate", "confort sufletesc" si "lipsa supararilor", la "bucuria data de lucrurile ce induc o stare de bine", "starea de confort in prezenta semenilor" sau, "ciocolata fierbinte la lumina lumanarilor".

Un moment ce il consider hygge pentru mine, este atunci cand aprind o lumanare cu aroma de scortisoara si mar (pe care o achizitionez din Pepco), sting lumina din dormitor si apoi cand ma intorc de la dus intru in camera plina de aceasta aroma la lumina lumanarii. Hygge :)

A doua carte, Istoria Duelului - pasiunea francezilor scrisa de Jean-Noël Jeanneney.

Ador istoria Frantei, una din cartile mele preferate fiind Cei trei muschetari de Alexandre Dumas, unde, cum altfel duelul ocupa un loc important.

Pe vremuri de mult apuse: insulta, calomnia si infidelitatea duceau si la...duel. La el au recurs generali, oameni politici, scriitori, pictori si gazetari, unii dintre ei protagonisti ai studiului cuceritor semnat de Jean -Noël Jeanneney.

O lectura incantatoare pentru cei interesati de acest subiect.

Cea de-a treia carte achizitionata, Aventurile lui Sherlock Holmes: Liga Roscatilor de Sir Arthur Conan Doyle.

Este o editie bilingva, o pagina fiind in limba romana, iar cealalta in limba engleza.

Dupa cum spune si numele cartii, personajul principal al actiunii este Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle fiind creatorul celebrului personaj, primul detectiv care apare intr-o serie de romane si povestiri politiste.

Pentru cine este fan Sherlock Holmes, recomand serialul Sherlock de pe BBC One, Benedict Cumberbatch fiind actorul ce il interpreteaza pe celebrul detectiv si care face o treaba excelenta.

Prima oara cand am facut cunostinta cu romanele lui Sir Arthur Conan Doyle, a fost in timpul liceului cand am citit o carte ce se afla in biblioteca mamei mele, intitulata O lume disparuta. Sir Arthur Conan Doyle fiind, de asemenea, creatorul unui alt personaj faimos, profesorul Challenger, ale carui aventuri le-a povestit in acest roman O lume disparuta.

bottom of page